Summa Vit

ÉLET

Étrendkiegészíto oldat és kapszula

A Summa Vit világszabadalommal védett, a piacon egyedülálló étrendkiegészítő készítmény. A benne használt MDS technológiának köszönhetően a zsírban oldódó vitaminokat, a telítetlen zsírsavakat és a lecitint is vízoldható formában tartalmazza, így nagymértékben megnövelve azok felszívódását és hasznosulását.

A Summa Vit rendszere világújdonság. A benne lévő technológiák egyike elnyerte a világ talán legrangosabb díjait, amelyet találmány kaphat. Ez az MDS technológia, mely az eredeti molekulákat érintetlenül hagyva lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok az eddig használatos gyógyszerformákkal szemben közel 100 %-ban, a szervezet energiáinak bevetése nélkül szívódjanak fel. Az ásványi anyagok és nyomelemek egy részét védett komplexek formájában tartalmazza, így az eredeti molekulák az eljárás során megőrzik szerkezetüket és hatástani tulajdonságaikat.

A Summa Vit jelenleg azon kevés multivitamin, illetve táplálékkiegészítő közé tartozik, amelyek U-vitamint tartalmaznak. Az U-vitamin kiváló gyökfogó, vagyis anitoxidáns. Hatását több helyen, elsősorban a sejtek határfelületein fejti ki. Ezeken a helyeken átalakítja a szervezetből nem, vagy csak nehezen kiürülő molekulákat úgy, hogy azok metabolitként kiürülhessenek. Az U-vitamin tevékenységével elősegíti azoknak a molekuláknak a sejtekbe történő beáramlását, amelyek az egészséges sejtépítéshez szükségesek. A sejtek felületén ?takarító? szerepet tölt be, kiszűrve a nem megfelelő sejtépítő elemeket. Az immunrendszert erősíti azáltal, hogy a működésében fontos fehérjék felépítésének útját “tisztogató” tevékenységével segíti.

A Summa Vit egy komplex vitaminkészítmény, melynek 27 féle összetevője akkor is gyorsan és könnyedén felszívódik, ha a szervezet élettani működése zavart szenved. Ilyenek a különböző megbetegedések, egyoldalú táplálkozás, fogyókúra, gyógyszerek mellékhatásai, műtéti állapotok utáni lábadozás, vagy erős szellemi leterheltség. Gyermekvállalás előtt szedve a szervezetet mintegy felkészíti a fokozott igénybevételre.

SummaVit szedése egyszerű: a kapszulát és a folyadékot naponta egyszer, rostos folyadékban (kivéve grapefruit) feloldva, a reggeli étkezés előtt kell bevenni.

 

A Summa Vit Élet összetevői

U-vitamin

Az U-vitamin kiváló antioxidáns. Átalakítja a szervezetbol nem, vagy csak nehezen kiürülo molekulákat úgy, hogy azok kiürülhessenek. A sejtek felületén ?takarító? szerepet tölt be, s azáltal, hogy az immunrendszer védelme szempontjából fontos fehérjék útját ?tisztogatja?, az U-vitamin a szervezet ellenállóképességét is erosíti.
Elosegíti a gyomor- és a bélrendszer nyálkahártyájának egészséges muködését, ezáltal javítva az emésztést.
Kimagasló májvédő hatással rendelkezik, toxinkötő és szabadgyök-elimináló hatása szintén nagy.
Nehézfémekkel történő mérgezés esetén azokkal vízoldható komplexet alkot, így a szervezet képes azt a vesén keresztül kiüríteni.

Hiányából adódhat: Gyomorfekély.

 

Inozit

Segíti a zsíranyagcserét és az agy működését, nyugtató hatású.

Hiányából adódhat: Idegi károsodás, fáradékonyság, koncentrálási zavarok, csökkent fizikai teljesítőképesség. Cukorbetegségben szenvedőknél nagyobb arányban mutatható ki inozit vesztés.

 

Kolin

Javítja a koncentrálóképességet, serkenti a koleszterin felhasználását a sejtekben, így gátolja azok lerakódását. Segíti a zsírégetést, valamint védi a májat. Kolinnal nagymértékben csökkenthető az epekő kialakulásának kockázata.

Hiányából adódhat: Az idegingerület átvitelének lassulása, májelfajulás.

 

Lecitin

A Summa Vit valószínűleg az egyetlen készítmény a világon, amely a lecitint vízben oldódó formában tartalmazza. Méregteleníto hatású, gátolja a koleszterin lerakódást. Javítja az emlékezoképességet, továbbá lassítja az agy öregedését, megelőzi az aggkori gyengeelméjűséget. Javítja a perifériás idegrendszer állapotát.

Hiányából adódhat: A homocisztein anyagcsere megakadása.

 

L-cisztein

SH-csoportja képes a sejthártyát regenerálni. Kiváló antioxidáns, segít közömbösíteni a szabadgyököket. A különféle sugárzások káros hatásaitól is óvja a sejteket. Erősíti a májat és az agyat az alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás okozta ártalmakkal szemben. Hozzájárul a felesleges testzsír lebontásához, az izomtömeg gyarapodásához. Eltávolítja a nyálkát a légzőszervekből. Erősíti az immunrendszert.

L-glutaminsav

Megszünteti az agy felesleges nitrogénterhelését, ezáltal serkenti az agymuködést. Csökkenti az édesség utáni vágyat.

Hiányából adódhat: Izomgyengeség.

 

L-aszparaginsav

Olyan aminosav, amely a sejtek jó irányú muködését segíti. Védi az idegrendszert, javítja az állóképességet.

Hiányából adódhat: Zavar keletkezik az aminósav anyagcserében.

 

Folsav

Gátolja a vérszegénység kialakulását, erosíti a legyengült szervezetet, étvágyjavító hatású. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, kiemelten várandós anyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét lezáró folyamat csak folsav jelenlétében megy végbe hibátlanul.

Hiányából adódhat: Nyelvgyulladás, gyomor-bélrendszeri panaszok. A vérsejtek minden típusának a száma csökken (ez a pancytopenia nevű betegség), a vérképben abnormálisan nagy vörösvértestek jönnek létre. Fejlődő szervezeteknél fejlődési rendellenességek léphetnek fel.

 

Pantoténsav

Segíti az immunerosíto anyagok termelodését, gyorsítja a sebgyógyulást. Nagyobb mennyiségben szükséges rendszeresen dohányzó, alkoholt fogyasztó embereknél.

Hiányából adódhat: Elváltozások az idegrendszerben, anyagcserében, bőrön.

 

Omega3

Megakadályozza a koleszterin lerakódását az artériákban. Jelentősen hozzájárul a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzéséhez. Csökkenti a vérnyomást, gyulladásgátló hatású. Enyhíti a depressziót.

Hiányából adódhat: Depresszió, erőszakos viselkedés, hyperaktivitás, Alzheimer kór, tanulási problémák, hajhullás, látásromlás, csontritkulás, valamint elhízás.

 

Vas

Csökkenti a fáradékonyságot, segít az amnézia leküzdésében. A szervezet alapvető funkcióiban vesz részt.

Hiányából adódhat: Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Látható tünetként a vashiányos ember sápadt, fáradékony és szellemi képességei is csökkennek. Nem látható tünetként a meddőség lehet a vashiány következménye, várandós anyáknál pedig a magzat fejlődési rendellenességéhez, elhalásához vezethet.

 

Cink

Erosíti a sejthártyát, segíti a sebgyógyulást, hatékony gombás és bakteriális fertozések ellen. A legfontosabb szerepe hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt.

Hiányából adódhat: Cink hiányában a gyerekeknél törpenövés, a herék elsorvadása jelentkezik, felnőtteknél elhúzódó sebgyógyulás, csökkent étvágy és ízérzés, letargia, hasmenés, bőrgyulladások jelentkeznek.

 

Mangán

Nélkülözhetetlen a központi idegrendszer muködéséhez, a csontfejlodéshez és számos enzim beindításához. Ritkítja az epilepsziás rohamokat, gyorsítja a sebgyógyulást.

Hiányából adódhat: Zavar a szénhidrát anyagcsere folyamatokban.

 

Szelén

Eros antioxidáns, lassítja a sejtek öregedését. Csökkentheti a rák kockázatát, gyógyítja az aknét. Védelmet nyújthat a szívinfarktussal szemben.

Hiányából adódhat: Ödémák kialakulása, férfiaknál csökken a spermiumok életképessége.

 

Szorbit

Segíti a Summa Vitben lévo vitaminok, ásványi anyagok felszívódását.

 

Kálcium

Nélkülözhetetlen szerepe van a csontok és fogak felépítésében. Döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a váralvadás és néhány enzim működésében.

Hiányából adódhat: Kalcium hiányában gyermekeknél a fejlődés, és kifejezetten a csontok növekedésének zavara, mentális zavarok, az idegrendszer és az izmok fejlődésének problémái, felnőtteknél az izmok fokozott görcskészsége, a csontok törékennyé válása léphet fel.

 

Niacinamid

Enyhíti az emésztorendszer zavarait, erosíti az idegeket. Segíthet az alkoholizmusban szenvedőknek.

Hiányából adódhat: Nyelv gyulladása, rendellenes bélrendszeri és idegrendszeri működés.

 

C-vitamin

Antioxidáns, segíti a bakteriális és vírusos fertozések megelozését.

Hiányából adódhat: C-vitamin hiányában az immunrendszer gyengül, a fertőzésekre való fogékonyság nő. Súlyosabb esetekben a skorbut nevű betegség lép fel.

 

Rutin

Erosíti az érfalakat, hatásos a fogínyvérzéssel szemben, valamint lassítja az öregedési folyamatokat. Növeli a C-vitamin hatását.

 

Biotin

Hiányából adódhat: A bőr és az ajkak gyulladásos megbetegedése, a szőrzet kihullása, a nemi vágy csökkenése. Általánosan jellemző a lehangoltság, étvágytalanság, vérszegénység, érzészavarok, továbbá koleszterinszint-emelkedés.

Nélkülözhetetlen a zsír- és fehérje-anyagcseréhez, segíthet a testsúlycsökentésben. Enyhíti az izomfájdalmat és a cukorbetegség tüneteit. Hozzájárul az ekcéma és a bőrgyulladás gyógyításához.

 

ß-Karotin

Az A-vitamin legfontosabb forrása. A karotinoidok antioxidánsként viselkednek, ezért csökkenthetik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Felmérések szerint a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát és jó hatással vannak a koleszterin szintre.

Hiányából adódhat: A szem, a bőr és a nyálkahártya kiszáradásához vezethet, látásromlást eredményezhet.

 

B1-vitamin

A szív, az ideg- és izomrendszer muködtetésében van nélkülözhetetlen szerepe. Serkenti a memóriát, megelőzi az idegkárosodást.

Hiányából adódhat: Károsodik a szénhidrát-anyagcsere, szívelégtelenség és rendellenes idegi-agyi működés léphet fel. Nagyobb a hajlandóság a beri-beri nevű betegségre, amely fájdalmas izomgörcsökkel, esetenként halállal jár.

 

B2-vitamin

A zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék anyagcseréjében muködik közre. Fontos szerepe van a szövetek légzésénél, valamint a nyálkahártya épségének megőrzésében. Enyhíti a terhességi görcsöket. Megörzi a köröm és haj egészségét.

Hiányából adódhat: Bőr- és nyálkahártya rendellenességek. Az ajkak és a szájzug berepedezik, kipikkelyesedik.

 

B6-vitamin

Hatásos az izomgörcsök, valamint az ideg- és borbetegségek egyes vállfajaival szemben. Csökkenti a lehangoltságot, kimerültséget. Hatékony a CPS esetében és enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit.

Hiányából adódhat: Bőr- és nyálkahártya rendellenességek, vérszegénység, ideggyulladás, valamint általános tünetek, mint gyengeség, levertség és fáradtság.

 

D3-vitamin

Nélülözhetetlen a csontrendszer felépítéséhez. Szabályozza a kalcium és a kén felszívódását és hasznosulását. Szerepe van az idegpályák normális fejlődésében is.

Hiányából adódhat: Csontlágyulás, a csontok eldeformálódása.

 

A-vitamin

Életfontosságú hatóanyag, fontos szerepe van az éles látás és az egészséges bor megóvásában. Nélülözhetetlen a normális fejlődéshez. Gyorsítja az akne gyógyulását, fokozza a stressztűrő képességet.

Hiányából adódhat: farkasvakság, gyermekkori vakság.

 

E-vitamin

Eros antioxidáns, védi az erek falát a lerakódástól, növeli a szervezet ellenálló képességét. Csökkenti a rák és a szívinfarktus kockázatát.

Hiányából adódhat: Vérszegénység, meddőség és izomsorvadás.